A társadalmi kohézió erősítése az egyházak és civil szervezetek közösségfejlesztő tevékenységének bővítésével.

Tevékenységek

A projekt keretében különféle hátránykompenzációs tevékenységekkel segítettük a Kunhegyesen és a környező településeken mélyszegénységben élő személyeket, emellett szervezet- és közösségfejlesztést végeztünk.

Közösségi tér létrehozása:

Önkéntesek bevonásával változatos programokat szerveztünk a gyermekek, fiatalkorúak és a felnőttek számára a projekt keretében működtetett közösségi házban. Folyamatosan segítséget nyújtottunk a helyszínen a rászorulóknak ruha és ételosztásban, hivatali ügyintézésben. Előadókat hívtunk a közösségi tér szolgáltatásait igénybe vevők által választott témákban, lehetőséget biztosítottunk tanácsadás igénybevételére.

Rendezvények szervezése:

• Családi nap/ételosztás: 2018. február 25-én és 2019. február 24-én egész napos program keretében étel és ruhaosztást szerveztünk Kunhegyesen, ahol 1000 fő részére osztottunk élelmiszer csomagot, illetve meleg ételt (gulyáslevest). A rendezvényre nemcsak a településről, hanem a környező falvakból is érkeztek sokan, közel 150 önkéntes vett részt az akcióban.
  • Gyereknap: 2018. június 10. és 2019. május 11. Mindkét gyereknapot Kunhegyesen a Városi Sportcsarnok mellett lévő Vásártéren tartottuk 650 fő részvételével. Változatos gyermekprogramokat szerveztünk a gyermekek és a szülők számára: Kalap Jakab bábelőadás, körhinta, ugrálóvár, kézműves foglalkozások, arcfestés, lovaglás, mesesarok, 2018-ban Kalap Jakab bábelőadást, Friderika és Gesztesi Máté koncertet hallhattak az érdeklődők, majd ezt követően Kökény Attila és Gera Zoltán emelték a rendezvény színvonalát, akik mindketten emberbaráti szeretetből vállalták a fellépést. 2019-ben az Új Forrás zenekar és Cserpes Abigél énekelt Gesztesi Mátéval. Mindkét évben étel- és ajándék osztásra is sor került.
  • Nyári tábort szerveztünk 2018. július 2. és július 7. között, valamint 2019. július 15. és július 20. között Tiszaörsön 30 fő hátrányos helyzetű gyermekek és családtagjaik számára, Papp Ignác lelkész vezetésével. A programok között szerepelt: zenei-, sport- és kézműves foglalkozások, kirándulás, tábortűz, csónakázás a Tisza tavon.
  • Mikulásműsor: 2018. december 9-én és 2019. december 8-án zenés rendezvény keretében a Szeretetszolgálat Mikulása a Városi Sportcsarnokban 250 kisgyermek részére osztott ajándék- és gyümölcs csomagot.

Akkreditált képzések szervezése:

• Konfliktuskezelés a hétköznapokban – 30 óra 2 x 15 fő részére (E-000439/2014/D010) A képzésben a résztvevők módszereket és megoldásokat kaphattak a konfliktusok felismerésére, megoldására és konstruktív kezelésére.
  • A kommunikáció, mint hatékony információcsere – 30 óra 2 x 15 fő részére (E-000439/2014/D075). A képzés során előtérbe kerültek a kommunikációs modellnek azon elemei, amelyek félreértéseket szülhetnek, valamint ezen félreértések elkerülésére szolgáló technikák.

Támogatás összege:

Konzorcium vezető:

Várva Várt Alapítvány – 8 240 800 Ft

A konzorciumi partnerek:

HISZ Szeretetszolgálat – 35 580 000 Ft

Szolidaritás Egyesület: 6 176 800,- Ft

A projekt megvalósításának ideje: 2018. január 1-től 2020. március 31.

A támogatási intenzitás: 100 %